fbpx

Prijavi svojo ekipo

Skupaj z ekipo se poteguj za denarne nagrade in praktične nagrade pokroviteljev dogodka Rolka 9! Ekipa mora šteti najmanj dva in največ tri člane. Prijavnina znaša 20 EUR ne glede na število članov (2 ali 3). Prijavnino ekipe poravnajo na dan dogodka. Sodeluje lahko največ 10 ekip, zato ne odlašaj s prijavo!

Svojo ekipo lahko prijaviš na elektronski naslov info@rolka.si do vključno 8. junija 2023 ali na dan dogodka do 14. ure.

Na dan dogodka se morajo člani prijavljenih ekip zglasiti na info točki med 12. in 14. uro, kjer podpišejo izjavo o odgovornosti, vsaka ekipa pa svojim članom tudi dodeli tekmovanja oz. discipline, v katerih bodo merili moči. Na info točki lahko do 14. ure ekipa spremeni informacije o članih, ki so bili navedeni ob prijavi. Člani ekip prejmejo tudi štartne številke, ki jih morajo izpostaviti na levi hlačnici v višini stegna.

Člani ekip lahko menjajo discipline samo v izrednih primerih (npr. poškodba, bolezen). Spremembo morajo javiti do največ 20 minut pred začetkom vsake discipline. V nasprotnem primeru predajo disciplino nasprotnikom.


Prva disciplina je tapkanje. O pravilih in podrobnostih bodo tekmovalci seznanjeni na prizorišču, kjer bo tekmovanje izvedeno in sicer 15 minut pred pričetkom štafete.

Tapkanju sledi Hippy Jump (ali Hippie Jump). Ta se začne po uradni časovnici dogodka oz. v primeru zamika po navodilih ekipe Rolka.

Tekmovalci začnejo pri višini 50 cm. Do 80 cm se letvica zvišuje za 10 cm, nato za 5 cm. V primeru, da tekmovalec v dveh poizkusih ne preskoči letvice pri določeni višini, lahko to popravi z enkratnim poizkusom v naslednjem krogu pri višje nastavljeni letvici. Če mu tudi takrat ne uspe je tekmovalec izpadel iz tekmovanja.

Če tekmovalec želi, da se letvica namesto 5 cm (ali 10 cm) zviša za 8 cm, mora to naznaniti vodji tekmovanja z vzklikom 8 (osem).

Tretja oz. zadnja disciplina je Mini Ramp. Točna navodila o pravilih tekmovanja bodo ekipe oz. tekmovalci prejeli 1 uro pred izvedbo tekmovanja. Takrat se prične tudi odprti trening za tekmovanje na minici.

Na tekmovalni objekt je strogo prepovedano vnašanje kakršnih koli pijač! Za dobro počutje in žejo tekmovalcev bodo na objektu skrbele Rolka bejbe. Tekmovalec, ki ne upošteva prepovedi vnašanja pijač na tekmovalni objekt je diskvalificiran.

Uporaba čelad in druge varnostne opreme je priporočena in tudi zaželjena. Na minici vsi tekmovalci uporabljajo lastno rolko in zaščitno opremo.


Organizatorji dogodka Rolka 9 in vsi člani ekipe Rolka se vam zahvaljujemo za vašo udeležbo na tekmovanju. Big like, big love.