fbpx

Postani adrenalinski “junkie”!

Se počutiš kot v filmu Skrivnostno življenje Walterja Mittya (edinem dobrem filmu, v katerem glavno vlogo igra Ben Stiller)? Je tvoje življenje skupek dolgočasenja čez vse dni v letu (razen na dan dogodka Rolka)? Potem pa je zares zadnji čas, da se obrneš na Vertical Adventures Slovenia! Petra in Rok imata 100% uspešnost zdravljenja diagonoze dolgočasnega življenja!

Vertical Adventures Slovenija je gorsko vodniško podjetje in izobraževalna platforma za gibanje po gorskem terenu. Petra in Rok sta bila alpinista, BASE jumperja, strastna ljubitelja snega in raziskovalca. Podjetje sta ustanovila z vizijo, da bi približala varno gibanje v snežnih razmerah naraščujoči množici freeriderjev in odpeljala ljubitelje gora v bolj odmaknjene in manj obljudene predele sveta.

Podjetje deluje na najvišjem strokovnem nivoju, izlete in izobraževanja vodijo IFMGA gorski vodniki in inštruktorji. Eden od njihovih produktov je Freeride bus, ki obliki splitboard in turnih izletov neumorno lovi najboljše snežne razmere v Evropi. V zadnjem letu pa so iz Nemčije pripeljali helikopter in pilota, zbrali najboljše vodnike iz tega dela Evrope in štartali heliski operacijo v najbolj divjem, neobljudenem in sneženem delu Evrope – gorovju Prokletije v Albaniji. Za zimske razmere vas bodo temeljito pripravili na plazovnih delavnicah, tečajih splitboardinga in turnega smučanja, ledeniških delavnicah, poleti na tečajih za via ferrate, večraztežajnem plezanju ali pa odpeljali na enega od vršacev v Alpah ali celo v Himalajo.

Ker je bila njihova želja že pred skoraj 15 leti v Sloveniji zgraditi močno in povezano freeride skupnost, so poleg tečajev in delavnic tudi organizatorji Freeride konference Pršič in Peglezn, ki vsako leto združi ljubitelje snega.

We are back at the office. #triglav #triglavstory #climbtriglav #slovenia #hribovc #triglavnationalpark #bled…

Objavil/a Vertical Adventures Slovenia dne Četrtek, 13. junij 2019

Kljub visoki strokovnosti so njihovi tečaji in vodenja sproščeni, prijetni, ter znajo ohraniti dobršno mero zdravega humorja.

Seveda bodo spet prisotni tudi na Rolki! Prispevali bodo kar nekaj hudih nagrad, tako da izkoristi priložnost in se poteguj za šeškanje na Triglavu (hmm nekaterim je pa to zelo všeč, glej sliko spodaj), prosti sedež na Freeride busu ali pa romantični vikend za 4 osebe (štiri… se sprašujem zakaj ne osem?) v oktobru v najlepšem apartmaju na Bledu!